نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج به بهانه روز جهانی عصای سفید از دفتر جامعه روشندلان کرج بازدید کرد و از آن خواست که تا رفع کامل مشکلات و موانع پیش رو دست از مطالبه گری برندارند و مسئولان را برای توجه ویژه به خواسته های بر حق شان مجاب کنند.
همه ما شنیدهایم که از زمانهای قدیم گفتهاند که "شنیدن کی بود مانند دیدن" اما حال جای سوال این است اگر اینطور باشد پس آن روشندلان چگونه میبینند؟ چگونه زندگی میکنند با چشمانی که هیچ چیزی جز سیاهی نمیبیند! چشمانی که اگر صبح شود روشنایی صبح و اگر شب شود تاریکی شب را نمیبیند اما همچون سایر انسانهای بینا به زندگی خود ادامه میدهد.
آری؛ همانطور که امام علی(ع) فرمدند: "دیدن با نگاه کردن نیست؛ زیراکه چشمان نیز به صاحبان خود دروغ میگویند، ولی عقل، کسی را که از او خیرخواهی کند، فریب نمیدهد." این افراد با چشمان خود اعتماد نمیکنند، با چشمان خود زندگی نمیکنند و با چشمان خود در مورد انسانها قضاوت نمیکنند؛ بلکه آنان با چشم دل خود میبینند و با احساسات خود زندگیمیکنند و با قلب خود دیگران را درک میکنند و با عقل خود تصمیم میگیرند.
این کورچشمان روشندل، دفتر زندگی خود را با قلبی پاک و دیدی روشن ورق میزنند و در تمام صفحات آن با خط درشت مینویسند "معلولیت محدودیت نیست."
فاطمه اسکندری در بدو ورود به این نهاد، مورد استقبال سید عباس موسوی از روسای جامعه نابینایان شهرستان کرج قرار گرفت و در همان دقایق ابتدایی حضور در جمع روشندلان پیشنهاد کرد به جای واژه «نابینایان» در تابلوی معرفی جامعه از واژه «روشندلان» استفاده شود که مورد استقبال و توجه ویژه قرار گرفت.
عضو پارلمان شهری کرج خاطر نشان کرد؛ شاید روشندلان با چشم دنیایی قادر به مشاهده زیبایی های چشمگیر جهان نباشند و دستِ تقدیر برای آنان چنین رقم زده باشد اما قطعا چشم دلشان روشن تر از دیگران است و قادر به درک و فهم زیبایی های هستی هستند. روشندلان بخشی از واقعیت های غیر قابل انکار جامعه می باشند که توجه به آنها و مطالبات شان نباید تنها محدود به روز جهانی عصای سفید شود.
تخصیص 3 درصد از ظرفیت اشتغال ویژه جامعه معلولین
اسکندری در ادامه با اشاره به تصویب قوانینی مبنی بر تخصیص 3 درصد از ظرفیت اشتغال ویژه جامعه معلولین، از عدم اجرایی شدن این مصوبه مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد و گفت؛ یکی از دغدغه های اصلی روشندلان و دیگر گروه های کم توان جامعه، مباحث اقتصادی است و سازمان بهزیستی و بیمه تامین اجتماعی باید آن را زیر چتر حمایتی خود قرار دهند و ضمن ایجاد پوشش بیمه ای، برایشان مقرری ماهانه نیز در نظر بگیرند. چرا که به طور طبیعی هزینه های زندگی آنان به مراتب بیشتر از افراد عادی است و سازمان های حمایتگر باید به نقش و رسالت حساس خویش در این زمینه عمل نمایند.
وکیل مردم در پارلمان شهری کرج افزود: صاحبان عصای سفید وارثان مهر و محبت الهی و سفیران نمایش توانمندیهای وجودی فرزند آدم و حوا هستند و در صورتی که با جذب در ادارات دولتی، در بخش های مرتبط با توانمندیهای خویش بکارگیری شوند، قطعا خروجی مثبتی داشته و به خوبی از عهده انجام وظایف سازمانی بر می آیند.
وی با دعوت از خیرین و سازمان های مردم نهاد برای حمایت مادی و معنوی از جامعه معلولین بویژه روشندلان بیان کرد: اشتغال، مسکن، ادامه تحصیل و ازدواج از جمله مهمترین مشکلات روشندلان است که عرصه زندگی را بر آنان تنگ کرده و متاسفانه گوش شنوایی برای نشستن پای درد دل شان وجود ندارد. با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی دولت در مقطع کنونی، گرایش به سمت خیرین و سازمان های مردم نهاد و استمداد طلبیدن از ایشان بهترین گزینه ای ایست که روی میز قرار دارد و باید آنان را تشویق به انجام اقداماتی در حمایت از معلولین کنیم.
صاحبان عصای سفید وارثان مهر و محبت الهی و سفیران نمایش توانمندیهای وجودی فرزند آدم و حوا هستند و در صورتی که با جذب در ادارات دولتی، در بخش های مرتبط با توانمندیهای خویش بکارگیری شوند، قطعا خروجی مثبتی داشته و به خوبی از عهده انجام وظایف سازمانی بر می آیند
عضو شورای شهر کرج از معاونت و سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری کرج خواست، بخشی از ظرفیت فرهنگسراهای شهر را به برگزاری کلاس های آموزشی و توانمندسازی اجتماعی معلولین بویژه روشندلان اختصاص دهند و اقداماتی اعم از برگزاری اردو، تشکیل جلسات مشاوره ای، راه اندازی گروه های دوستی معلولین، تشویق آنان به حضور پررنگ در فعالیت های اجتماعی و... را در دستور کار قرار دهند.
اسکندری همچنین خواستار افزایش فضاهای عمومی و شهری ویژه معلولین شد و بر استانداردسازی معابر و پیاده روها، مبلمان شهری و چیدمان سایر امکانات شهری جهت زندگی آسان تر و حضور بدون دغدغه روشندلان در جامعه تاکید کرد.
وی همچنین از سازمان های تاکسیرانی و اتوبوسرانی به عنوان سفیران ناوگان حمل و نقل عمومی درخواست کرد؛ با خریداری تاکسی و اتوبوس ویژه معلولین و راه اندازی خطوط مختص آنها، بستر مناسب برای ارایه خدمات مطلوب به ایشان را فراهم آورند؛ چرا که یکی از علل خانه نشینی برخی معلولین عدم وجود وسایل نقلیه متناسب با شرایط آنها برای جابه جایی در سطح شهر است.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: متاسفانه برخی روسای نهادهای دولتی و غیر دولتی در پاسخ به دغدغه ها و مطالبات روشندلان، حتی حاضر به پاسخگویی به مکاتبات ایشان نیستند و از این رو، ایجاد ساختار اداری متناسب برای جامعه نابینایان استان البرز و شهرستان کرج و معرفی نماینده ای از سوی آنان برای شرکت در جلسات شورای اداری استان می تواند مقدمه ای برای شنیده شدن و دیده شدن آنان باشد.
اسکندری از فرهنگسازی به عنوان یکی از راهکارها برای رفع دغدغه های روشندلان جامعه یاد کرد و با بیان اینکه روشندلان البرز چشم بینا برای حل مشکلات می خواهند، گفت: برای مثال، برخی ادارات خدمات رسان می توانند به جهت سختی های حضور روشندلان در جامعه، برخی خدمات را به صورت تلفنی در اختیار آنان قرار دهند و همچنین امکان ادامه تحصیل از راه دور و غیره برایشان مهیا شود.
در پایان صحبت های وی، طرقی نیز ضمن تشکر از حضور عضو بانوی شورای شهرکرج در این جامعه، اظهار امیدواری کرد که در آینده ای نزدیک شاهد تغییر رویکردها نسبت به مشکلات و نگرانی های روشندلان باشیم.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از روشندلان به دلیل عدم وجود اعتماد به نفس لازم و همچنین مناسب نبودن فضاهای عمومی و شهری برای تردد آسان و انجام سایر فعالیت های اجتماعی، ترجیح می دهند در کنج خانه ها بمانند و با افسردگی و سایر بیماری های روحی و روانی دست و پنجه نرم کنند.
طرقی اظهار کرد: آنچه از معلولین سلب انگیزه می کند بی توجهی مسئولان نسبت به تامین نیازهای این قشر مظلوم است؛ چرا که متاسفانه علیرغم نگرش حمایتی قانون اما قوانین مرتبط با معلولین از سوی دستگاه ها به درستی اجرایی نمی شوند و گاهی مسئولان فراموش می کنند که یک روشندل یا فردی با معلولیت های دیگر، در این اوضاع نامناسب اقتصادی چگونه قادر به گذران زندگی است؟