حدود 10 سال قبل جمعیتی به نام «جامعه نابینایان» در شهر کرج دیده به جهان گشود تا مرهمی بر دردهای جان کاه کسانی باشد که تابلوی « دنیا زیباست اما من آن را نمی بینم...» مقابل چشمان شان نصب شده است؛ جامعه ای که در گیر و دار مشکلات اقتصادی کشور و سخت تر شدن شرایط زندگی، بی توجهی ها همچون ترکشی به وجودشان نشسته است.
درِ کارگاه قالی بافی که به رویمان گشوده می شود؛ انگار دری از درهای بهشت به رویمان باز شده است؛ دخترانی روشن دل اما نجیب و با غیرت شانه به شانه یکدیگر نشسته اند و نقش زندگی را در دارِ قالی رج می زنند، شاید آنها دنیا را نمی بینند اما تماشای آنها برای بینایان چه لذت وصف ناپذیری دارد؛ یادآور آیه شریفه «فتبارک ا... احسن الخالقین» هستند.
به احترام مهمانان از زمین بلند می شوند و سلام می گویند؛ حضور فاطمه اسکندری – عضو شورای اسلامی شهر- و مصطفی رضا حسینی – معاون فرهنگی شهرداری کرج- در جمع گرم و صمیمی شان، لبخندی رضایت بخش بر چهره شان نشانده و آنان را به حل مشکلات امیدوارتر ساخته است.
بهزیستی بیشتر توجه کند
عضو شورای اسلامی شهر کرج با انتقاد از کم کاری برخی دستگاهها از جمله بهزیستی در رسیدگی ویژه به مشکلات معلولین، اظهار داشت: کلانشهر کرج امروز نیازمند تحولات فرهنگی و اجتماعی است و در سایه این تحولات می توان دیدگاه ها نسبت به مشکلات معلولین را نیز تغییر داد.
فاطمه اسکندری ظهر امروز در بازدید از «جامعه نابینایان» و در جمع اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل این جمعیت خاطر نشان کرد: بنده به عنوان نماینده مردم در پارلمان شهری، مردم سالاری دینی را سرلوحه وظایفم قرار داده ام و با خدای خویش عهد بسته ام که 4 سال خود را وقف مردم و پیشرفت شهرمان کرج نمایم.
وی افزود: از آنجا که مرجع و متولی رسیدگی به مشکلات جامعه معلولین سازمان بهزیستی است و ردیف بودجه و اعتباری مشخصی برای این مهم وجود دارد، بنابراین مدیریت شهری برای حمایت های مادی با محدودیت های قانونی مواجه است.
اسکندری گفت: البته شورای شهر از تمامی ظرفیت های موجود برای حمایت مادی و معنوی از جامعه معلولین شهر کرج و همچین جامعه نابینایان استفاده می کند و تلاش داریم بستری مناسب برای حمایت پایدار و همچنین برابر از تمامی معلولین عزیز مهیا شود.
عضو شورای شهر کرج ابراز امیدواری کرد که در سایه تعامل و همکاری موجود میان اعضای این شورا، شاهد حمایت های سازنده ای از «جامعه نابینایان» کرج باشیم.
اسکندری در تشریح انگیزه اش برای بازدید از «جمعیت نابینایان» گفت: معتقدم اطلاع از غم و غصه های مردم با نشستن پشت میز مدیریت حاصل نمی شود و با حضور در میان آحاد مختلف جامعه می توان از نزدیک با رنج ها و دغدغه ها و مشکلات شان آشنا شد که ان شاء ا... در آینده ای نزدیک و با تقویت تعاملات و همکاری ها شاهد حل ریشه ای مشکلات معلولین باشیم.
دستاوردهای بازدید:
یادآور می شود اهدای یک میلیون کتاب یا تجهیزات ضبط صدا در آینده ای نزدیک، ایجاد فرصت شغلی(تعداد محدود) برای روشندلان در سامانه 137 شهرداری کرج، ایجاد امکان برای دسترسی آسان تر روشندلان به مسئولان شهری و... از جمله دستاوردهای این بازدید بود.
همچنین مقرر شد در صورت امکان یکی از فرهنگسراهای کرج به معلولین اختصاص یابد و اداره آن زیر نظر جامعه نابینایان باشد.
برگزاری نمایشگاههای دایمی و ایجاد امکان ارایه محصولات اعضای جامعه در نمایشگاههای شهری یا روز بازارهای شهرداری کرج از دیگر مباحث مطروحه در این نشست بود.