نماینده مردم کرج در شورای اسلامی شهر گفت: اولویت و هدف اصلی اقتصاد مقاومتی باید توانمندسازی محرومان و افراد کمدرآمد جامعه باشد.
فاطمه اسکندری اظهار داشت: در سالهای گذشته مقام عظمای ولایت هر سال را به یک نام مزین فرمودند که این نامگذاریها بر اساس اولویتها، نیازها و بایدهای جامعه طراحی و از سوی معظمله بیان شده است.
وی افزود: اگر به شرایط جامعه به درستی دقت کنیم، در میِیابیم که مشکلات اقتصادی اصلیترین مشکل و نیاز کشور است و به همین دلیل مقام عظمای ولایت با درک صحیح این مشکلات، سالها قبل به مسؤولان هشدار داده بودند.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد: اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری به درستی دقت و در سالهای گذشته از سوی مسؤولان توجه و اجرا میشد، امروز با مشکلات اقتصادی روبهرو نبودیم.
وی بیان داشت: به همین دلیل است که مقام عظمای ولایت دو سال پیاپی را به نام اقتصاد مقاومتی نامگذاری فرمودند و همه مسؤولان، فعالان اقتصادی و مردم باید با درک صحیح ماهیت سیاستهای اقتصاد مقاومتی، برای اجرای آن در جامعه تلاش کنند.
نماینده مردم کرج در شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه برخی تصور غلطی از اقتصاد مقاومتی داشته و این دیدگاه اشتباه را در جامعه ترویج میکنند، افزود: سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی با هدف رفع مشکلات کشور و به ویژه معضلات معیشتی اقشار محروم و کمدرآمد است و باید توانمندسازی اقتصادی محرومان جامعه در اولویت قرار گیرد.
اسکندری ادامه داد: این در حالی است که عدهای به غلط از اقتصاد مقاومتی به عنوان ریاضتهای بیشتر یاد میکنند که به طور قطع با ماهیت و اهداف اصلی پیشبینی شده در این بخش تناقض دارد.
وی گفت: بنابراین باید مردم و مسؤولان مراقب بوده و اجازه ندهند عدهای سودجو، از این طرح برای منافع شخصی خود بهرهبرداری کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات و نیازهای مناطق محروم و کمبرخوردار این شهرستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه نگاه مدیریتی بیشتر به مناطق برخوردار توجه دارد و این در حالی است که مناطق محروم و کمدرآمد به دلیل مشکلات و چالشهای بسیاری که دارند، نیازمند توجه بیشتر هستند.
اسکندری اظهار داشت: متاسفانه مناطق محروم به دلیل شرایط خاص فرهنگی، مشکلات اقتصادی، بیکاری، فقر و ... مستعد تولید و نشر معضلات اجتماعی هستند و نرخ رشد اعتیاد، طلاق و معضلاتی از این دست در مناطق محروم به مراتب بیشتر از دیگر مناطق است.
وی افزود: بنابراین نیاز است که در این مناطق طرحهای فرهنگی نیز در کنار طرحهای اقتصادی به طور همزمان و به صورت مکمل یکدیگر اجرا شود.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه مدیریت شهری چه اقداماتی در این حوزه انجام داده است، تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که در این دوره انجام شد، طرح طلوع مهر بود.
اسکندری گفت: در این طرح کارشناسان با هدف مشاوره به ساکنان مناطق محروم در این مناطق مستقر شده و مشاورههایی از جمله ازدواج، اخلاق اسلامی، رفتارهای اجتماعی، جلوگیری از گسترش آسیبهای اجتماعی، بیکاری، طلاق، اعتیاد و ... را به مردم ارائه دادند.
وی بیان داشت: خوشبختانه اجرای این طرح با تلاش مدیریت شهری نقش بسیاری خوبی در کاهش آسیبهای اجتماعی داشت و اگر اعتبارات طرحهایی از این دست به درستی از سوی مسؤولان تخصیص داده شود، میتوان در آینده و با هدفگذاری بلند مدت، طرحهای فوق را با جدیت ادامه داد.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات و معضلاتی که گریبانگیر مناطق محروم است، گفت: همانطور که بارها تاکید کردهایم، این مناطق مستعد تولید آسیبهای اجتماعی است و اگر ما رسیدگی به مناطق محروم و کمدرآمد را فراموش کنیم، آسیبهای فوق دامان همه را میگیرد.
اسکندری افزود: اگر به دلیل عدم توجه و عدم اجرای برنامههای فرهنگی در این مناطق، ساکنان گرفتار آسیبهایی چون اعتیاد شوند، این آسیب کل جامعه را متضرر کرده و نمیتوانیم از آن دوری کنیم.
وی در پایان گفت: امیدواریم با توجه و تمرکز بیشتر مدیران، شاهد اجرای طرحهای مناسب و کارشناسی شده در مناطق محروم کرج باشیم تا ضمن جلوگیری از گسترش آسیبهای اجتماعی، توانمندسازی اقتصادی ساکنان این مناطق را نیز در آینده نزدیک شاهد باشیم.